“Ember és Isten találkozása”

2012. október. 27., admin

A Debreceni Református Egyházmegye templomaiHiánypótló kiadványt hozott létre a Debreceni Református Egyházmegye. A napokban megjelent könyvben harminckilenc templom és gyülekezet története olvasható.

A Debreceni Református Egyházmegye Templomai és Gyülekezetei című kilencven oldalas kiadványban csaknem százhatvan kép található. „Hasznos ismeretanyagot tartalmaz a könyv”- mondta a kiadó egyházmegye esperese. Vad Zsigmond szerint a templom épülete nem elsősorban építészeti értéket képvisel, vagy a történelem egy bizonyos időszakának emlékét őrzi, hanem helyszíne a találkozásnak. Ember és Isten találkozásának. Ez az igazi értékük és szépségük- tette hozzá az esperes.

Bölcskei Gusztáv a tiszántúli egyházkerület püspöke a következőképpen ajánlja a könyvet: „…a templom maga is üzenet. Üzenet a múltban éltek hitéről, hagyományáról, amely képes egyensúlyban tartani az ember testi-lelki életét, egy gyülekezet közösségét. …Amikor ezeket a képeket látjuk, jussanak eszünkbe azok, akik ezekben a templomokban kerestek és találtak oltalmat, vigasztalást, békességet saját maguk családjuk, népük számára.”

Az írások és képek mellett az egyházközségek elérhetősége is megtalálható a kiadványban valamint a térképek is jelölik a debreceni templomok helyét.

Debrecen-Tégláskerti Református Missziói Egyházközség

 

*  *  *

[Forrás: ttre.hu]

Észrevétele, megjegyzése van? Szóljon hozzá!